google-site-verification: google9e2ca32d901fdd28.html

Hummersafari


Läs om när Hemmets Journal följde med på Hummersafari!

Följ med oss ut på ett fiskeäventyr med gamla anor. Vi fiskar med hummertinor mellan Hönö och Vinga i Göteborgs norra skärgård.


Turen är på 3 timmar och vi tar en fika på äkta bagebrö som bakats lokalt när vi gjort halva draget. Kaffe och dricka finns med på turen. Vi arbetar med hållbar fisketurism i en bygd som en gång var centrum för svenskt fiske.



En hummer att ta med sej hem och koka ingår i priset. Säkerhetsutrustning och arbetskläder som behövs får ni låna, se till att ha varmt under samt bra på fötterna


Pris: Lördagar 1400 kr per person. Övriga dagar 1200 kr per person.

I priset ingår:

En hummer per person

Lån av Grundén fiskekläder

Hönökaka och dryck

Kaffe


2017 startar hummerfisket måndagen den 25 september och vi kommer att göra första draget på tisdagen den 26 september.

Vi erbjuder öppen bokning under alla dagar i september och oktober.

Vi kan även ta företag upp till 48 personer.

Paketerbjudande!
Hotell, hummersupé, fiske

2195:-



 MG 7103.jpeg

Jhermys hummerrecept

3 l vatten

1 dl salt

1/2 dl socker

1/4 dl citron

1 kryddmått dillfrö

1 flaska mörkt öl (1/2 öl till hummern 

och en 1/2 öl till kocken!)

Gör så här:

Koka upp vattnet, lägg i salt, dillfrön, sockerbitar, en skvätt citron och 1/2 flaska mörkt öl. Lägg i hummern med huvudet först. Koka hummern, en hummer på cirka 1/2 kg ska koka i cirka 8 minuter.

Ta av kastrullen och låt hummern svalna i spadet. Ställ ner kastrullen i diskhon som är fylld med kallt vatten.

Jhermy serverar gärna vitlöksaioli till. Men det går lika bra med bara citron eller skaldjursås av något slag.